Laat ik mij even voorstellen

Billboard

Ik ben mijn loopbaan gestart in de zorgsector.  Daar heb ik geleerd om met mensen om te gaan die geestelijk en of lichamelijke beperkingen ervaren. In die tijd heb ik veel kennis opgedaan over ergonomie, aanpassingen, ziektebeelden en wat deze met iemand doen. De kennis en ervaring die ik daar heb opgedaan kan ik in mijn huidige werk als re-integratieconsulente nog steeds inzetten.

In 2002 heb ik het HBO- diploma van re-integratiespecialiste behaald. Geleerd hoe ik mijn kennis van ziektebeelden, aanpassingen en het activeren van mensen op een andere manier kon inzetten. Ik ben gestart met het uitvoeren van re-integratieopdrachten voor de UWV. Klanten met een arbeidsongeschiktheidsuitkering als langdurig werklozen naar werk bemiddeld.  Al doende werd ik steeds vaker gevraagd om voor gemeenten, sociale werkvoorzieningen en private sector re-integratietrajecten uit te gaan voeren.  In mij loopbaan heb ik  klanten behorende tot de: WSW, WWB, IOAW, IOAZ, WI, WW, ZW, en nuggers begeleid en naar werk bemiddeld.  Momenteel ben ik werkzaam als klantmanager Zorg & Activering bij een gemeente in de Betuwe

Mijn zorgachtergrond, brede werkervaring en kennis in het sociale domein hebben mij  gevormd tot de allround re-integratieconsulente die ik nu ben.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door vanuit oprechte betrokkenheid, interesse in de ander zijn welzijn en wens om wat voor iemand te kunnen betekenen, bezig te zijn. Ik ben er voor de klant en zie mijzelf als een verlengstuk van de wet, een middel in het bereiken van gezamenlijke doelen. Ik laat me niet zo snel ontmoedigen en ben zo nodig vakoverschrijdend en multidisciplinair bezig, want samen bereik je meer  “Gaat het niet linksom, dan gaan we rechtsom .”

In het nieuwe jaar ben ik beschikbaar voor een opdracht binnen het sociale domein.

Ik sta voor

  • betrokkenheid en maatwerk
  • menselijke behandeling en benadering
  • hands -on mentaliteit
  • kwaliteit en deskundigheid
  • uitgebreide ervaring en kennis van wet,- en regelgeving

Mijn  missie

  • iedereen mens is uniek en verdient een zodanige aanpak
  • niet de mens maar de omstandigheden en mogelijkheden kunnen passend worden gemaakt!

 

Met vriendelijke groeten uit de Achterhoek,

Rianne Schuurman
Schuurman Re-integratie & Advies